您的位置:首页 HOME新闻 NEWS

翰林书院荣登“amazing architecture”媒体

2022-05-09

LDH Architectural Design unveils latest restaurant design: Mansion Feast



Mansion Feast ­­­­– Dine like Chinese royalty in a renovated traditional Beijing courtyard residence.

Beijing-based interior design practice LDH Architectural Design has completed Mansion Feast – a 1,230-square-meter restaurant that specializes in Chinese aristocratic cuisine.

Tucked away near a temple in Beijing’s old town, in a hutong in Dongcheng District, the restaurant is set within a renovated, thirty-year-old, traditional, Beijing style, quadrangular, courtyard compound residence known as a siheyuan. Formerly a cultural venue called the Jinyang Hanlin Academy, the compound was transformed into an elegant dining destination that evokes the ceremonial splendor of Chinese imperial residences.

The establishment’s private, indoor dining rooms are available for private gatherings, while its central courtyard is open to the public for afternoon tea and dinner. If a guest books the entire Mansion, they can use the courtyards for musical performances, cocktail parties, exhibitions, press conferences or other events.   

As is typical of siheyuans, the compound has three conjoined courtyards surrounded by a series of chambers with traditional, grey, pitch-tiled roofs. These chambers are connected by a corridor running through the middle of the compound.


From the entrance, one passes through an archway then a corridor into the first courtyard where marble paving stones set amidst landscaped waterways lead to an open kitchen that’s semi-concealed by a bamboo “forest”. From behind the bamboo trees, guests can see scrumptious roast duck hanging in the display case of the open kitchen.

To the right of the entrance, is a terrace that functions as a three-dimensional viewing platform where guests can look down at the courtyards, the Beijing Imperial Academy and hutong beyond the compound’s walls, and also take in views of the sky above. A stone staircase leads up to this terrace. LDH installed mirrors panels on the wall of the staircase landing on the terrace level, so a reflection of Beijing’s old town and the golden roof of the Beijing Imperial Academy can be seen before guests step onto the terrace.


Architecture is the mirror of life. When you see architecture through the mirror, you can feel a building’s past and its essence. Architecture is also the reflection of social life of a place,” says Liu.

From the first courtyard, guests proceed through a door adorned with flowers, along a winding corridor, towards the central courtyard.

As a visual prelude, the flower-adorned door is both traditional and unrestrained, inviting people to glimpse the vitality and grandeur of Beijing as it looked a century ago,” says LDH’s founder Liu Daohua.


Beyond the central courtyard is the third courtyard – referred to as “the principal yard” – which is connected to a semi-open banquet hall. The ceiling and upper walls of this hall is decorated in gold lacquer, which together with the grey walls and crimson door posts, create an elegant, contemporary atmosphere. “We reconstructed the internal tilt facade of this hall according to a contemporary architectural scale and with modern materials,” says Liu. “On a sunny day, this gilded hall changes with the light and shadow, as if it were breathing,” he adds.

On one side of this banquet hall is a leisure area where guests can relax and chat before or after meals, and on the other side are wine cellars and cigar lounges.

Flanking the principal yard on the east and west are wings that contain private dining rooms – each with their own small garden that looks out to the bamboo “forest”.

Maintaining the architectural integrity of the siheyuan was LDH’s priority, so they removed the dilapidated walls and floors or the original building, but retained the compound’s original structure and layout, along with its existing wells, courtyards, and structural beams.

undefined

We kept the original, colored drawings on the facade too, and integrated them with the surrounding environment. To modernize the space, we installed glass curtain walls along the north and south walls of the main hall. This enhanced the visual connectively of the interior program to the courtyards,” says Liu.

Mansion Feast prides itself in using seasonal ingredients for its changing menus, so LDH kept the existing trees – spring magnolia, summer crape myrtle, begonia, and holly pine – in the four corners of the central courtyard as an homage to the four seasons.

The courtyards present a wonderful way to frame skyline views and draw sunshine and fresh air into the interior spaces. The sunlight shining on the trees in these outdoor areas create interesting shadow play which adds to the poetic atmosphere of the restaurant,” Liu says.

This project exemplifies LDH Design’s philosophy of being respectful of the relationship between design and nature, architecture and history, and context and culture. “Mansion Feasts is an open platform, which provides a space for everyone. What we’ve designed is a modern restaurant and event venue that celebrates the ancient imperial history of Beijing in an unforgettable way,” says Liu.




原文链接:https://amazingarchitecture.com/restaurant/ldh-architectural-design-unveils-latest-restaurant-design-mansion-feast


扫描二维码分享到微信

在线咨询
联系电话

010-84572499