山居荣府

富阳境内富春山色,杭州城里荣府山居

山居荣府坐落于杭州富阳区,设计以富春江白鹭为题,借富春江两岸初秋景色为依托,从店面的LOGO形象到软装陈设,都由此统一展开。进入门厅区域,是一副白鹭水戏图,旁边旋转而上的中国红楼梯,是整个空间一大亮点。逶迤蜿蜒的造型,连接多元空间的同时,也是冷静素雅的直线条里穿插的超级印象符号。两侧是吧台与明厨分厅而立。右手边通透简明的明厨,模糊了厨房与公共区域的边界,色块处理简洁。


Shanju Rongfu is located in Fuyang District, Hangzhou. The design is based on the egret of Fuchunjiang River, relying on the scenery of early autumn on both sides of Fuchunjiang River. From the logo design of the store until the decoration, it is carried out in a unified way. Entering the foyer area, there is a picture of egrets playing in water. The Chinese Red staircase, which rotates up beside, is a highlight of the whole space. The meandering shape, connecting multiple spaces, is also a super symbol interspersed in the cool and elegant straight lines. On both sides are the bar and the open kitchen. The transparent and concise open kitchen on the right side blurs the boundary between the kitchen and the public area, with simple color block.


吧台边上休息区的悬挂式壁炉,为空间增加了热闹的火气。散台区嵌套了一个通透的“大房子”,以雕窗为元素搭建的木结构将空间自然切割,划分了功能区域也增加了空间层次。散台和卡间衔接有序,沉稳简洁调性中,彰显亦柔亦美的富春之境。散台和卡间之间散落的转折页,采用超薄石材贴片,粗造质感所传达出来的自然肌理衬托了主题墙面的细腻雕琢。依照富春山景林木葱郁,疏密有致的节奏,山居荣府的配饰搭配上,运用挂画、盆饰等多种元素,还原了近树沉雄,远树含烟的悠远意境。


The hanging fireplace in the rest area beside the bar, adds a lively atmosphere to the space. A transparent "giant room" is nested in the scattered platform area. The wood structure with carved windows, cuts the space naturally, dividing the functional area and increasing the spatial level. The connection between the scattered area and the boost is orderly and stable, which shows the rich spring environment of softness and beauty. The scattered foldout between the stage and the boost is made of ultra-thin stone patches. The natural sense conveyed by the rough texture sets off the delicate carving of the theme wall. According to the rhythm of lush forest and dense trees in Fuchun mountains, the accessories of Shanju Rongfu use many elements, such as hanging paintings and basin decorations, to restore the distant artistic conception of trees in fog.

 

二层公共区搭建了一组茶趣场景,延续整体文化意蕴,以禅入茶。与散台类似“雕梁画栋”的气势不同,更重私密性的包间,天花和墙面多以深色调处理,弱化墙面造型,引光入室,将所有的视觉重点聚焦在餐桌“主舞台”上。暖色调的大胆运用,为“富春山居”增加了体验感和舒适度。依照时间的推演,日光灯光交错,墙面变化的色彩关系呈现出渲染的质感。


A tea set have been set up in the public area on the second floor to continue the overall cultural connotation and to sense of Zen. Different from the "magnificent" style of free area, the private rooms’ ceilings and walls are mostly treated with deep colors, weakening the shapes, introducing light into the rooms, and focusing all the visual focus on the dining table, "the main stage". The bold use of warm colors adds a sense of experience and comfort to "Fuchun Residence". According to the deduction of time, the sunlight is interlaced, and the color of the wall changes presents the texture of rendering. 

______________________

项目名称:山居荣府

项目地点:杭州市富阳区东望大厦

面积:2000㎡

设计时间:2019.01

完工时间:2019.06


Project: Shanju Rongfu

Location: Dong Wang Building, Fu Yang, Hang Zhou

Space: 2000㎡

Starting:2019.01

Finishing:2019.06


扫描二维码分享到微信

在线咨询
联系电话

010-84572499